$lang

Find your next job.

What you'll be doing

Job description

We are currently looking for a motivated Junior Technician for a large organization in the food sector. In this position you will deal with electro-mechanical and control-technical issues. Do you want to become part of a great organization where you are responsible for maintaining and optimizing the entire production process? Then we are looking for you!

Tasks:
- Electrical and mechanical maintenance, preventive and curative to machinery (automated lines, rolling stock, separate machines), buildings and utilities (cooling installations);
- In assist by 2 very experienced technicians and a handyman.

Job requirements

  • A2 Electromechanics or Electricity;
  • Preferably a first technical experience within a production environment;
  • Electromechanics or Electricity graduates with no experience are eligible as well.

Our offer

  • Fixed interim option;
  • 1 week per month on duty (you may be called to work in case of problems)
  • Day shift: technical department is working between 6 am - 5 pm (one week starts at 6 am, the other week at 8:30 am);
  • Wages according to internal wage scales, based on relevant experience;
  • Free meals available in the canteen.

Apply now

Fill out the form below. We’ll take it from there!


×
Focus versus flexibiliteit (‘The F-words’)
De juiste persoon op het juiste profiel.

Iedere dag zijn wij bezig met het zoeken van nieuw talent voor onze klanten. Daarbij zijn ogenschijnlijke tegenpolen als focus en flexibiliteit van groot belang. Want een balans tussen de twee is noodzakelijk – en omdat de behoefte vanuit de markt voortdurend verschuift is het belangrijk om deze 2 doelen regelmatig vanuit een andere invalshoek te bekijken.

Hoe we dat doen? Door te blijven leren, altijd een open communicatie te voeren en eerlijk te zijn, ook als het eens niet lukt. Zo hou je de F-woorden actueel in je samenwerking, en bewegen wij mee met de veranderende behoefte.

We leggen dit keer de focus op communicatie. Concreet betekent het dat we -- aansluitend op het gevraagde profiel -- andere bronnen aanwenden, onze rekruteringsprocessen aanpassen en zo net dat stapje extra te zetten om bij de behoefte van de markt te komen. Goede communicatie is de sleutel in elke vorm en in iedere taal. Met de nadruk op communicatie op de werkvloer. Verbaal en non-verbaal, direct en indirect. Onze intercedent speelt daarin een grote rol, als contactpersoon met uw bedrijf. We vragen vooraf goed door over de eisen op het gebied van communicatie en toetsen die uitgebreid bij de kandidaat. De uitzendkrachten screenen we zo op taalvaardigheden én communicatieve vaardigheden. Wij ondersteunen verder in de breedste zin van het woord. Denk dan bijvoorbeeld aan taalcursussen. Zo dragen we ons steentje bij in het borgen van de communicatie.

Benieuwd? We kunnen u vrijblijvend informeren of direct vrijblijvend kandidaten voorstellen. Wij zijn er klaar voor.

Binnenkort verschijnt ons artikel hierover op onze website. Hou onze artikelen in de gaten.