$lang

Vind jouw nieuwe job.

Wat je gaat doen

Omschrijving van de job

Werk jij graag met je handen en wil jij volledig opgeleid worden tot verpakker van industriële goederen? Lees dan snel verder voor deze bijzondere job!

Een pakket zo groot als een huis? Geen probleem voor jou! Met mensen op 90 locaties in 11 landen werk je elke dag aan onze missie “REMOVING LIMITS”. Als verpakker Bescherm en beveilig je hoogwaardige machines en apparatuur in houten verpakkingen op maat voor export per zee- of luchtvracht zowel intern als op locatie. Je verpakt de goederen met behulp van ter beschikking gestelde houten onderdelen, vastzetmiddelen en folies, alsmede droogmiddelen, spangordels, enz., zowel intern als op verplaatsing. Je doet kwaliteitscontroles, markeren van verpakkingen en het controleren van de vrachten.

Wat wij vragen

  • Je hebt technisch inzicht en handvaardigheid, alsook fysieke weerbaarheid.
  • Idealiter een opleiding in een houtbewerkingsberoep of ervaring met het verpakken van industriële goederen.
  • Voorzichtigheid, flexibiliteit en het vermogen om in teamverband te werken.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed. Frans of Engels is een plus.
  • Wanneer jij ook nog in het bezit bent van een VCA, heftruck- en/of rolbrugattest laat dit dan weten.

Wat wij bieden

  • Je komt terecht in een gevarieerd en verantwoordelijk werkterrein in een succesvol familiebedrijf met een internationale oriëntatie.
  • Uiteraard kun je rekenen op een goed loon.
  • De sfeer is collegiaal en resultaatgericht die wordt gekenmerkt door wederzijds respect en een hoge mate van klantgerichtheid en hands-on mentaliteit.
  • Er zijn mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling in het kader van onze DEUFOL Academie.
  • Talent wordt herkent! Na een goede interim-periode is er een optie voor een vast contract.

Direct solliciteren

Vul hieronder je gegevens in. Wij doen de rest!


×
Focus versus flexibiliteit (‘The F-words’)
De juiste persoon op het juiste profiel.

Iedere dag zijn wij bezig met het zoeken van nieuw talent voor onze klanten. Daarbij zijn ogenschijnlijke tegenpolen als focus en flexibiliteit van groot belang. Want een balans tussen de twee is noodzakelijk – en omdat de behoefte vanuit de markt voortdurend verschuift is het belangrijk om deze 2 doelen regelmatig vanuit een andere invalshoek te bekijken.

Hoe we dat doen? Door te blijven leren, altijd een open communicatie te voeren en eerlijk te zijn, ook als het eens niet lukt. Zo hou je de F-woorden actueel in je samenwerking, en bewegen wij mee met de veranderende behoefte.

We leggen dit keer de focus op communicatie. Concreet betekent het dat we -- aansluitend op het gevraagde profiel -- andere bronnen aanwenden, onze rekruteringsprocessen aanpassen en zo net dat stapje extra te zetten om bij de behoefte van de markt te komen. Goede communicatie is de sleutel in elke vorm en in iedere taal. Met de nadruk op communicatie op de werkvloer. Verbaal en non-verbaal, direct en indirect. Onze intercedent speelt daarin een grote rol, als contactpersoon met uw bedrijf. We vragen vooraf goed door over de eisen op het gebied van communicatie en toetsen die uitgebreid bij de kandidaat. De uitzendkrachten screenen we zo op taalvaardigheden én communicatieve vaardigheden. Wij ondersteunen verder in de breedste zin van het woord. Denk dan bijvoorbeeld aan taalcursussen. Zo dragen we ons steentje bij in het borgen van de communicatie.

Benieuwd? We kunnen u vrijblijvend informeren of direct vrijblijvend kandidaten voorstellen. Wij zijn er klaar voor.

Binnenkort verschijnt ons artikel hierover op onze website. Hou onze artikelen in de gaten.