$lang

Vind jouw nieuwe job.

Wat je gaat doen

Omschrijving van de job

Heb jij technisch inzicht, weet je van aanpakken en ben jij opzoek naar een job waar je volledig voor wordt opgeleid? Lees dan snel verder!

In deze veelzijdige job ben jij verantwoordelijk voor het maken van kisten door zelfstandig te werken op basis van een productieplan. Daarnaast zorg je er ook voor dat deze projecten ingepakt worden. Je zult dus ook vaak ter plaatse bij klanten aan het werk zijn. Wat heel tof is! Dit zijn vaak heel bijzondere projecten.
Deze industriële producten moeten onbeschadigd en op tijd op bestemming toekomen. De juiste verpakking is hiervoor essentieel. Een verpakking op maat van het product én de reisweg.

Wat wij vragen

  • Technisch inzicht en handvaardigheid, alsook fysieke weerbaarheid is van belang.
  • Idealiter heb jij een opleiding in een houtbewerkingsberoep of ervaring met het verpakken van industriële goederen.
  • Je hebt Verantwoordelijkheidsgevoel en bent iemand op wie je kunt rekenen.
  • Je bent flexibel en werkt graag in teamverband.
  • Heb je ook een VCA-attest, rijbewijs C en/of een heftruckcertificaat? Dat is zeker een plus!

Wat wij bieden

  • Je krijgt een gevarieerd en verantwoordelijk werkterrein in een succesvol familiebedrijf met een internationale oriëntatie.
  • Uiteraard ontvang je een goed loon aangevuld met de nodige premies en reiskostenvergoeding.
  • Je komt terecht in een collegiaal en resultaatgericht team die wordt gekenmerkt door wederzijds respect en een hoge mate van klantgerichtheid en hands-on mentaliteit.
  • Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling in het kader van onze DEUFOL Academie.
  • Voor deze job wordt je ook intern opgeleid zodat jij de beste kunt worden in je job!

Direct solliciteren

Vul hieronder je gegevens in. Wij doen de rest!


×
Focus versus flexibiliteit (‘The F-words’)
De juiste persoon op het juiste profiel.

Iedere dag zijn wij bezig met het zoeken van nieuw talent voor onze klanten. Daarbij zijn ogenschijnlijke tegenpolen als focus en flexibiliteit van groot belang. Want een balans tussen de twee is noodzakelijk – en omdat de behoefte vanuit de markt voortdurend verschuift is het belangrijk om deze 2 doelen regelmatig vanuit een andere invalshoek te bekijken.

Hoe we dat doen? Door te blijven leren, altijd een open communicatie te voeren en eerlijk te zijn, ook als het eens niet lukt. Zo hou je de F-woorden actueel in je samenwerking, en bewegen wij mee met de veranderende behoefte.

We leggen dit keer de focus op communicatie. Concreet betekent het dat we -- aansluitend op het gevraagde profiel -- andere bronnen aanwenden, onze rekruteringsprocessen aanpassen en zo net dat stapje extra te zetten om bij de behoefte van de markt te komen. Goede communicatie is de sleutel in elke vorm en in iedere taal. Met de nadruk op communicatie op de werkvloer. Verbaal en non-verbaal, direct en indirect. Onze intercedent speelt daarin een grote rol, als contactpersoon met uw bedrijf. We vragen vooraf goed door over de eisen op het gebied van communicatie en toetsen die uitgebreid bij de kandidaat. De uitzendkrachten screenen we zo op taalvaardigheden én communicatieve vaardigheden. Wij ondersteunen verder in de breedste zin van het woord. Denk dan bijvoorbeeld aan taalcursussen. Zo dragen we ons steentje bij in het borgen van de communicatie.

Benieuwd? We kunnen u vrijblijvend informeren of direct vrijblijvend kandidaten voorstellen. Wij zijn er klaar voor.

Binnenkort verschijnt ons artikel hierover op onze website. Hou onze artikelen in de gaten.