Werken bij Staffing | ESG: onze recruiter Arleta

Even kennismaken.

Door Ninge Sweens

Onze recruiter Arleta kwam voor een werkvakantie naar Nederland. Ondertussen is ze al 6 jaar in België, waarvan ze bijna 3 jaar voor Staffing | ESG werkt.

Al tijdens haar studie wist ze het zeker: na haar afstuderen zou ze een korte werkvakantie gaan doen in een ander land. Waarom viel de keuze oorspronkelijk op Nederland en niet een ander land? Duitsland is voor veel Polen de meest logische keus, legt Arleta uit. Het is dichtbij en veel Polen spreken de taal al. “Maar… ik hou niet van Duits”, lacht ze. "Engels is in Nederland veel meer geaccepteerd. Iedereen spreekt wel wat Engels. In het eerste bedrijf waar ik werkte was het zelfs de voertaal.” In dat bedrijf begon ze tijdens haar werkvakantie met een project dat 2 weken zou duren. Toen die afliep, vroeg de opdrachtgever of ze niet langer wilde blijven. Uiteindelijk werkte ze in diverse soorten jobs, van operator tot administrator. Werkervaring die nu goed van pas komt. “Ik heb zelf gewerkt in de vacatures die we regelmatig hebben, of ik weet wat het inhoudt om bijvoorbeeld als vorkheftruckchauffeur te moeten werken.” Ideaal, want met haar hands-on ervaring hou je Arleta niet snel voor de gek.

“Als recruiter breng je eigenlijk alleen maar goed nieuws aan mensen: ja, ik heb een job voor je! Daar krijg ik ontzettend veel energie van.” - Arleta, recruiter bij Staffing ESG

“Ik vind het echt tof om recruiter te zijn”, zegt Arleta. “Je brengt eigenlijk de hele tijd alleen maar goed nieuws aan mensen: ja, ik heb werk voor je! Of, ik ga mijn best doen om een mooie baan voor je te zoeken!” Uit de dankbaarheid van de uitzendkrachten haalt ze dan ook veel energie. “Dat je iemand aan een toffe job helpt en dat diegene je daarna helemaal blij opbelt na een eerste werkdag loont zó veel.” Als recruiter zit je in een unieke positie tussen opdrachtgever en uitzendkracht. “Als recruiter kun jij inschatten wat iemand in zijn mars heeft. Ook al voldoet iemand niet 100% aan de eisen van de opdrachtgever, dan geven ze iemand toch vaak een kans, omdat jij die persoon hebt gezien en gesproken. Zo help je mensen aan banen waarvoor ze anders wellicht nooit overwogen zouden zijn.” Andersom geldt dit ook, zegt ze. “Het komt ook voor dat een opdrachtgever bijvoorbeeld vraagt om mensen die de Engelse taal beheersen. Maar mensen zijn vaak bescheiden over hun taalvaardigheid. Uiteindelijk kan ik ze in een gesprek duidelijk maken dat hun Engels écht voldoende is en zo solliciteren ze toch voor een functie die ze anders hadden overgeslagen.”