Staffing | ESG: 15 jaar teamwork

Wat hebben we veel werk verzet.

Door Alexandra van Leeuwen

Tijd vliegt, maar herinneringen blijven. Ongelooflijk hoe snel de tijd kan gaan. Alweer 15 jaar geleden namen wij een sprong in het diepe en gingen een uitdaging aan -- zonder dat we écht een idee hadden waar we aan begonnen.

“An entrepreneur tends to bite off a little more than he can chew, hoping he’ll quickly learn how to chew it.” – Roy Ash

Trial en error zijn zeker onderdeel geweest van onze leercurve en hebben ons geleid naar waar we nu staan. Maar opgeven doen we niet en door te leren van onze fouten zijn we beter, slimmer en sterker geworden.

Terug naar 2005. Hebben we nu een sterk en betrouwbaar team die volledig hands-on opereert, destijds namen wij hands-on wel heel letterlijk en stonden wij als dat nodig was zélf aan de lopende band. Supertrots waren we op onze allereerste plaatsing. Maar van verloning en verdere administratie hadden wij, met onze achtergrond in respectievelijk bedrijfskunde, Business Intelligence en werkervaring bij o.a. McKinsey en AVAYA, weinig kaas gegeten. Zo was onze eerste administratieve collega al snel een feit.

Wat we wel wisten? Hoe je moet organiseren. Wat onze klant het belangrijkste vindt. En hoe je een uitzendkracht eerlijk en rechtvaardig behandelt. Dat zijn, niet geheel toevallig, nog steeds de belangrijkste aspecten van onze organisatie. Niet alleen wijzelf maar ons voltallige team acteert volgens deze lijfregels.

Als we nu, 15 jaar later, alle grappige verhalen, gedeelde successen, overwinningen en verbeteringen bij elkaar optellen, overheerst vooral een gevoel van trots. Trots, omdat mensen voor ons kiezen. Of dat nu een uitzendkracht, collega, klant of leverancier is. Samenwerken doe je het beste met mensen met hetzelfde doel. Iedereen is gelijk en wordt gelijk behandeld. We staan naast elkaar, met onze benen stevig op de grond. En we zouden het ook niet anders willen hebben.

De tijd is echt voorbij gevlogen. Met onze levenslessen en de anekdotes van de afgelopen 15 jaar zouden we een boek kunnen vullen. Maar voorlopig schrijven we liever nog wat jaren verder aan ons verhaal.

Op naar de volgende 15 jaar.

Mark, Alexandra en Peter